S PAVILLION

  • The concept is for the space to be able to adapt based on ecological and sustainability principles where the skin will adapt and generate changes in temperature through air flow and filtering sunlight as needed.
    As a reaction to this change, the visual texture of the skin will change, and so will the shadows casted in the interior of the space.
     
    The skin performs in such way that independent ‘scales’ are located along a framework though out the entire shell of the Pavilion. The ‘scales’ would be given different sizes to adapt to curves with tighter radius for its convex shape, and larger units would generate the form for larger curved surfaces. Scales are aligned throughout the framework as they pivot along their horizontal axis in order to change their angle and control airflow and incoming light. This would result in a controlled interior temperature and lighting conditions.
     
    This generated micro climate is the beginning of a sustainable special design that works for an open space such as a pavilion, but could be developed for more complex structures.